?>

 PROF.DR.ERTUĞRUL YAMAN’DAN İKİ YENİ KİTAP

Gündem - 4 yıl önce

 

Prof.Dr.Ertuğrul Yaman ‘Camdan ve Candan’ ile ‘Bir Şehir Üç Nesil’ isimli iki yeni kitabını okuyucuları ile buluşturdu.

 

Bilimsel çalışmaları yanında, toplumun sorunlarına çözümler üreten eserleriyle tanınan hemşehrimiz Prof.Dr.Ertuğrul Yaman, iki yeni kitabıyla toplumsal sorunlara çözümler üretmeye devam ediyor.

Yaman’ın CAMDAN VE CANDAN adını taşıyan ilk çalışmasının yazılış amacı şöyle özetlendi: “En başta çocuklar ve gençler olmak üzere, neredeyse bütün insanlığın teknolojik ve dijital bağımlılığa yakalanmak üzere olduğu bir çağda yaşamaktayız. Geliniz bu fütursuz gidişe dur diyelim! Henüz vakit varken teknolojiyi, olması gereken konumda tutarak insanı, tüm canlıları, doğayı ve tümüyle dünyamızı koruma noktasında hepimize görev düşmektedir.

Bu çalışma, teknolojik bağımlılığa dikkat çekmek, bu noktada bilinç oluşturmak ve katkılar sunmak üzere hazırlanmıştır. Amacımız; teknolojiyi olması gerektiği gibi insanlığın hizmetkârı konumunda tutmak, insanlığa ve tüm canlılara yaşanası güzel bir dünya sunmaktır. Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize güvenli ve tertemiz bir gelecek kurmaktır.

Bu amaçla çalışmamız iki bölüm olarak tasarlanmıştır: Birinci bölümde ciddi bir sorun olarak gördüğümüz teknolojik bağımlılık, ikinci bölümde tüm sorunlara çözüm olarak düşündüğümüz okuma alışkanlığı üzerinde durulacaktır. Bu küçük çalışmada küresel ölçekte sorun olan dijital bağımlılığın etraflıca ele alındığını görecek ve bağımlılığı önlemek için birçok çözüm yolu bulacaksınız.

Ayrıca; bilimin ve aydınlanmanın en güçlü kaynağı olan kitaplara giden yolun çocuklarımızın önüne tekrar açılması, okumanın bir alışkanlığa ve hatta bir kültüre dönüşmesi için neler yapılabileceğini hayretler içinde okuyacaksınız!

İkinci eseri olan BİR ŞEHİR ÜÇ NESİL kitabı için ise Yaman şöyle diyor: “Bu çalışma, sevgili çocuklarımıza yönelik özel amaçlı bir çocuk romanıdır. Romanın asıl amacı, yavrularımıza aile sıcaklığını yaşatmak ve değerlerimizi bir öykü tadında benimsetmektir. Kitapta, TOKAT’ta yaşayan üç neslin içimizi ısıtan öyküsünü bulacaksınız. Romanın konusu kurgusal değil, günümüzdeki yaşanmışlıklardan oluşmaktadır. Bu kitapla, çocuklarımızı hayatın gerçeklerinden koparmadan, onlara değer yargılarımızı benimsetmek hedeflenmiştir.

Roman kaleme alınırken önceliğimiztaöğretim çağında okuyan çocuklarımıza yararlı bilgi ve değerler kazandırmak olmuştur. Bu kitap, okullarımızda eğitim-öğretim süreçlerinde açık ve örtük olarak verilmeye çalışılan “Değerler Eğitimi” çalışmalarına katkı sunmak üzere tasarlanmıştır. Bu anlamda romanın, çocuklarımızın değerlerine bağlı, kişilikli, öz güvenli, başarılı ve mensubiyet bilincine sahip bireyler olarak yetişmelerine önemli katkılar sağlayacağı düşüncesindeyiz.”

PROF. DR. ERTUĞRUL YAMAN KİMDİR

Sosyal Medya Bağımlılığı Eğitmeni

1962 yılında Tokat’ta doğdu. 1985’te Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 1986’dan itibaren A.Ü. DTCF’de görev yaptı. 1990 yılında yüksek lisansını; 1994 yılında doktorasını tamamladı.1998 yılında Gazi Üniversitesinde “Yard. Doç.Dr.” kadrosuna atandı. 2006 yılında “Doç.Dr.”; 2011 yılında profesör oldu.

Özbekistan’da 1994 yılında Uluslararası Kâşgarlı Mahmud Dil Ödülü’ne lâyık görüldü.

2002-2003 eğitim-öğretim yılında T.C. Başbakanlık TİKA adına Bosna-Hersek’te Sarayova Devlet Üniversitesi`nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora dersleri de verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA ve Türk Dil Kurumu’nun işbirliğiyle yazılan ve Türk dünyasının bütün liselerinde okutulması düşünülen “Türk Dünyası Edebiyatı” adlı kitapların yazılmasında da görev aldı. Yine, Kültür Bakanlığı’nca yayımlanmakta olan “Türkiye Dışındaki Türk Edebiyatları Antolojisi” adlı çalışmanın Özbek Türkçesiyle ilgili ciltlerine katkıda bulundu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi’nce yürütülmekte olan Türk dünyasıyla ilgili projelerde aktif olarak görev yapmıştır. Aynı şekilde Türk Dil Kurumu’nca yürütülen “Türk Dünyası Gramer ve Sözlük Projesi”nde de çalıştı.

Ertuğrul YAMAN`ın 56 kitabı; 200’ün üzerinde yazısı yayımlandı.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, MEB, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi, TOBB Üni., TAEK, TPE, SAYIŞTAY, TODAİE, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği gibi kamu kurum ve kuruluşlarında “Etkili İletişim”, “Etkili Konuşma ve Diksiyon”, “Beden Dili”, “Takım Çalışması”, “Etkili Sunum Teknikleri”, “Değerler Eğitimi” vb. kurs, seminer ve konferanslar verdi.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

Haftanın Öne Çıkanları

İŞKUR’DAN İSTİHDAM ATAĞI

2021-02-03 10:20 - Gündem

Meslek Liselerinin Üretimden Elde Ettikleri Gelir Son 2 Yılda Yüzde 100 Arttı

2021-02-02 11:19 - Gündem

CAMİ ENGELLİ BULUŞMALARI

2021-02-02 11:23 - Gündem

Özdemir, Çocuk Evlerine Ziyarette Bulundu

2021-02-02 11:25 - Gündem

AİLE EĞİTİMİ PROJESİNDE TOKAT ÖNE ÇIKTI

2021-02-02 11:24 - Gündem

Evde tıraş hizmeti devam ediyor

2021-02-02 11:20 - Gündem

AŞILAMA SIRASI 75 YAŞ VE ÜZERİNDE

2021-02-03 10:25 - Gündem

MHP’DE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

2021-02-03 10:19 - Gündem

 PROF.DR.ERTUĞRUL YAMAN’DAN İKİ YENİ KİTAP

2021-02-04 12:07 - Gündem

Milletvekili Bulut ZTSO`yu  Ziyaret Etti

2021-02-04 12:05 - Gündem

İlgili Haberler

Uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli yakalandı

09:34 - Gündem

Halk otobüsü fazla yolcu alınca dengesi bozulup devrilme tehlikesi geçirdi

09:37 - Gündem

Bayburt’ta 7-10 yaş arasındaki çocuklara yönelik Kur’an kursları açıldı

09:42 - Gündem

Nostaljik tramvay ‘Çorbabüs’ oldu

09:52 - Gündem

Müftülükten anlamlı destek

09:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Kazada yaralanan Cafer öğretmen hayatını kaybetti

09:55 - Gündem

Halk otobüsü fazla yolcu alınca dengesi bozulup devrilme tehlikesi geçirdi

09:37 - Gündem

Uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli yakalandı

09:34 - Gündem

Drift yapan sürücü hem ehliyetinden hem aracından oldu

08:49 - Gündem

Narkotik polisinden torbacı operasyonu: 2 gözaltı

00:10 - Gündem